verzending/bezorging uitleg en FAQ

verzending via GLS
Al onze artikelen worden op werkdagen op maandag t/m vrijdag verzonden met GLS (Nederland en België).
Levering op een postbusadres is niet mogelijk.

Last-minute bestelling en/of verzending met PostNL
Onze vaste koerier GLS haalt op werkdagen 's middags pakketten bij ons op.
Is deze al geweest, dan zijn er 2 alternatieven die wij u onder voorbehoud kunnen aanbieden:
1. U komt de bestelling zelf bij ons in Lemmer ophalen (u kunt hiervoor een afspraak maken), het afhaaladres vindt u bij "contact".
2. Wij schakelen een koerier voor u in (mits nog beschikbaar) die bij ons uw pakket ophaalt en naar een PostNL locatie rijdt om daar uw pakket af te geven. De koerierskosten alsmede het PostNL tarief tarief voor een aangetekende verzending worden aan u doorberekend.
Een last-minute verzending is voor België niet mogelijk.
Voor een zending die op uw verzoek met PostNL verstuurd wordt, gelden de voorwaarden van PostNL en dit betekent onder meer dat wij niet aansprakelijk/verwantwoordelijk zijn voor vertraging, beschadiging en verlies van het pakket bij PostNL.
Neemt u bij laat bestellen even contact met ons op wat de mogelijkheden van dat moment zijn.

Is er een minimum bestelbedrag?
Ja, wij hanteren een minimum bestelbedrag van €10,00
Er zitten achter de schermen een hoop vaste kosten op een pakketje waar u als klant niets van merkt, maar die er wel zijn. Het kan hierdoor voor ons helaas niet meer uit om bestellingen onder de €10,00 te verzenden.

Kan ik een artikel ook zelf ophalen?
Dit is mogelijk, hiervoor kunt u een afspraak met ons maken. Het afhaaladres vindt u bij "contact".

Bezorgwijze en bezorgopties GLS
Als GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald, ontvangt u een email met daarin een link naar de track&trace gegevens. Met deze track&trace kunt u informatie krijgen over de levering en hier eventueel wijzigingen in aanbrengen. https://gls-group.eu/NL/nl/afleveropties
Er kan door omstandigheden vertraging ontstaan. Sprookjesjurken is niet aansprakelijk/verwantwoordelijk voor vertraging die ontstaat bij de vervoerder.
Meer informatie over GLS verzending (website GLS).
GLS werkwijze onbestelbare pakketten/ontvanger is niet thuis (niet thuis bericht)
Indien er niemand op het opgegeven adres aanwezig is om het pakket aan te nemen, kan de bezorger het bij (naaste) buren proberen af te leveren, of neemt hij het pakket weer mee naar het GLS depot. In dat laatste geval kunt u via de track&trace aangeven hoe u het pakket alsnog in ontvangst wilt nemen.
Houdt u er rekening mee dat u adresgegevens correct invult én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken is niet aansprakelijk/verwantwoordelijk voor als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.
Als u geen "niet thuis bericht" in de bus heeft gekregen, checkt u dan de actuele track&trace status.
Indien een pakket onbestelbaar is/niet in ontvangst wordt genomen/niet op het afhaalpunt wordt afgehaald of aan de deur wordt geweigerd en door GLS weer naar Sprookjesjurken retour wordt gestuurd, zullen de retourkosten bij u in rekening worden gebracht. Deze retourkosten zijn €6,75 (Nederland en België).

Wanneer/op welke dag worden artikelen verstuurd?
Koopartikelen worden dagelijks verzonden. Op welke dag wij de huurbestelling versturen hangt af van de dag waarop u het huurt (nodig heeft). Na plaatsing van uw huurbestelling ontvangt u van ons een afspraken/bevestigingsmail waarin verdere details wordt aangegeven. U betaalt alleen huur voor de huurdag zelf en niet voor de dag dat het naar u onderweg is.

Wanneer ontvang ik een huurkostuum precies?
Wanneer u het kostuum ontvangt, hangt van de huurdag af. U kunt ervan uitgaan dat als u tijdig heeft besteld en betaald, u het gehuurde uiterlijk de dag ervoor aan het eind van de dag ontvangt.

Adressering, kunt u afleveren op ander adres?
U kunt een door u gekozen afleveradres invoeren bij het bestellen. Dat hoeft dus niet persé uw eigen huisadres te zijn, maar dit kan ook bv een werkadres zijn of het adres van iemand anders of uw vakantieadres. Houdt u er rekening mee dat u adresgegevens juist invult én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden en door iemand in ontvangst wordt genomen. De GLS bezorger of Sprookjesjurken is niet verantwoordelijk of aansprakelijk als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.

Betaal ik ook extra huur voor de dag(en) die het kostuum onderweg is?
De dag die nodig is voor het opsturen en het terugsturen wordt niet gezien als huur, u betaalt alleen huur voor de dag(en) dat u het kostuum huurt. U dient het gehuurde wel op de afgesproken dag weer terug te sturen.

Ik ben niet thuis op de door GLS opgegeven afleverdag
Via de track&trace code van GLS kunt u kosteloos een alternatieve afleveroptie selecteren:
- Bezorgen op een andere datum.
- Bezorgen bij een GLS Pakketshop naar keuze of GLS Depot: u haalt daar het pakket op.

Wat gebeurt er bij overmacht bij Sprookjesjurken?
Gelukkig komt het niet vaak voor, maar indien het gereserveerde niet (tijdig) aan u verstuurd kan worden vanwege overmacht doordat het in de voorgaande huur onherstelbaar beschadigd is geraakt of niet tijdig terug ontvangen uit voorgaande huur, zullen wij u een alternatief kostuum aanbieden (met 10% korting op de huurprijs van dat kostuum), of de betaling terugstorten. Sprookjesjurken kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vervolgschade.

Wat gebeurt er bij overmacht bij de vervoerder?
Indien het gereserveerde door de vervoerder niet tijdig wordt bezorgd, kan Sprookjesjurken hier niet aansprakelijk voor worden gesteld. Wij zorgen er normaliter voor dat we bij een tijdige bestelling en betaling uw bestelling tijdig opsturen. Algemene vertraging bij de vervoerder, weers- of andere omstandigheden die bezorging niet of vertraagd mogelijk maken, vallen onder overmacht.

verpakking van een bestelling
Wij versturen een bestelling in een verzendzak of in een doos. Kleding wordt opgevouwen verstuurd. Hierdoor zullen er altijd kreukels in zitten, dit is niet te voorkomen. Hoepels worden indien mogelijk kleiner gerold waardoor ze toch verzendbaar worden. Gebruikte dozen die nog geschikt zijn voor verzending hergebruiken wij.
Het kan zijn dat uw bestelling ingepakt het formaat van een brievenbuspakketje heeft en de bezorger het dan ook bij u in de brievenbus stopt. Uw brievenbuspakketje heeft uiteraard wel de behandeling en bescherming van een postpakket gekregen (incusief track&trace).